U sklopu željezničkog projekta „Rekonstrukcija postojećeg i izgradnja drugog kolosijeka na dionici Križevci – Koprivnica – državna granica“ od utorka 28. svibnja 2024. dosadašnji peroni u stajalištima Majurec i Vojakovački Kloštar koji se nalaze s lijeve strane u smjeru Koprivnice odnosno s desne strane u smjeru Križevaca bit će zatvoreni za prijam i otpremu putnika.

Zato će putnici u navedenim stajalištima za ulazak u vlakove i izlazak iz njih koristiti novoizgrađene perone koji se nalaze s desne strane (budućega desnog kolosijeka) u smjeru Koprivnice odnosno s lijeve strane u smjeru Križevaca.

‘Pristup novoizgrađenome peronu u stajalištu Majurec moguć je preko postojećih pristupnih pješačkih staza i novoizgrađenog pothodnika u stajalištu (iscrtano isprekidanom crtom na fotografiji u privitku), a pristup novoizgrađenome peronu u stajalištu Vojakovački Kloštar preko dosadašnjih pješačkih staza s lijeve strane u smjeru Koprivnice, privremenog stubišta (koje se nalazi na kraju perona) s desne strane u smjeru Koprivnice te novootvorenoga pješačkog pothodnika (iscrtano isprekidano na fotografiji). U konačnici, pristup putnicima s desne strane u smjeru Koprivnice bit će moguć kroz podvožnjak Vojakovački Kloštar te preko parkirališta i pješačkog pothodnika.

Također, večeras 27. svibnja, od 23 sata u promet se pušta 5,7 novoizgrađenih kilometara pruge između stajališta Majurec i Vojakovački Kloštar na koje se preusmjerava promet kako bi se mogli nastaviti radovi na rekonstrukciji postojećega kolosijeka. Do sada je završeno 66 posto projekta’, izvijestili su iz HŽ-a.

Prikaz Kretanja Putnika U Stajalištu Majurec Prikaz Kretanja Putnika U Stajalištu Vojakovački Kloštar