Bjelovarsko-bilogorska policija izvijestila je utorak o slučaju narušavanja javnog reda i mira do kojeg je došlo u subotu, 03. travnja u večernjima satima. Naime, 45-godišnjak je ušao u jednu trgovinu bez zaštitne maske na licu, zbog čega je upozoren od strane 23-godišnje djelatnice. Nakon upozorenja, počeo je vikati pogrdne riječi djelatnici i odbijao je izaći iz trgovine.

Kada su policijski službenici došli na mjesto događaja zatekli su ga u trgovini i priveli su ga u prostorije policije, gdje je odbio alkotestiranje te je utvrđeno da kod sebe nije imao nikakav dokument s kojim bi potvrdio svoj identitet.

Potom je smješten u posebnu prostoriju policije, gdje je glavom udarao u zid, a pošto je prijetila opasnost od samoozljeđivanja, zadržan je na odjelu psihijatrije Opće bolnice Bjelovar.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici izdano mu je izvješće o počinjenom prekršaju, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti slijedi obavezni prekršajni nalog, a zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira slijedi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.