Vozeći teretni automobil s priključnim vozilom, 28-godišnjak je u ponedjeljak navečer u tovarnom prostoru pokušao preko starogradiškog graničnog prijelaza u Hrvatsku prokrijumčariti 30 turskih migranata, koji su otkriveni i vraćeni u BiH, a on uhićen.

Iz brodsko-posavske policije u utorak su objavili kako su pritvorili 28-godišnjeg hrvatskog državljanina i kazneno ga prijavili zbog protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnice Šengenskog sporazuma.

Sinoć iza 22 sata teretnim automobilom s priključnim vozilom dovezao se na granični prijelaz Stara Gradiška, gdje su ga prekontrolirali policajci i carinici.

Tom prilikom su u tovarnom prostoru priključnog vozila, između paleta s robom, pronašli 30 osoba.

Kriminalističkom istragom utvrđeno je da je 28-godišnjak iz koristoljublja pokušao nezakonito prokrijumčariti 30 državljana Turske, kojima je sukladno odredbama Zakona o strancima odbijen ulazak u Hrvatsku te su vraćeni u Bosnu i Hercegovinu.

Uz kaznenu prijavu 28-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Inače, vukovarsko-srijemski policajci su u petak rano ujutro uhitili 22 – godišnjeg državljanina Švicarske i 31-godišnjaka s Kosova koje su na autocesti kod Županje otkrili kako Fordom slovenskih registracija, te uz BMW kosovskih oznaka kao prethodnicu, prevoze šest turskih državljana.

Riječ je bila o 30-godišnjem muškarcu, dvije žene od 22 i 33 godine, jednom muškom maloljetniku i dvoje djece.