U potragu za nestalim Matejom uključeni i ronioci, Savu i Dunav te obale dviju rijeka pretražuju patrolnim čamcima

4. siječnja 2022. Autor: prigorski.hr Crna kronika U potragu za nestalim Matejom uključeni i ronioci, Savu i Dunav te obale dviju rijeka pretražuju patrolnim čamcima


U potragu za Splićaninom Matejom Perišem (27), koji je nestao u Beogradu 31. prosinca, od utorka ujutro su uključeni i ronioci Žandarmerije Ministarstva unutarnjih poslova, priopćio je srbijanski MUP.

Od trenutka prijave nestanka poduzete su sve mjere i istražne radnje, a u potrazi neprekidno sudjeluju pripadnici svih nadležnih organizacijskih jedinica – od Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd, Policijske ispostave za sigurnost na rijekama, te sve policijske postaje na teritoriju grada. Od utorka ujutro uključeni su i pripadnici Ronilačke postrojbe Žandarmerije, istaknuo je u priopćenju srbijanski MUP.

U pretraživanju Save i Dunava i obala dviju rijeka policija koristi i patrolne čamce.

Policija nastavlja daljnji rad na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi s nestankom mladića M. P. i intenzivnu potragu, poručio je srbijanski MUP.

Nestanak Mateja Periša prijavljen je beogradskoj policiji 31. prosinca nakon što je sa šestoricom prijatelja došao na doček Nove godine u srbijansku prijestolnicu. Posljednji put je viđen u noćnom klubu “Gotik”, dok se u beogradskim tabloidima pojavilo nekoliko snimki nadzornih kamera na kojima je, navodno, Matej.

Otac Mateja Periša, Nenad Periš, istaknuo je da srbijanska policija temeljito radi svoj posao i stručno vodi istragu, i da se njoj treba obratiti za sve relevantne informacije.

“Apsolutno vjerujem policiji Srbije koja uistinu vrlo temeljito, profesionalno i stručno vodi potragu i za sve informacije što se događa ubuduće se treba obratiti njima jer ih samo policija može službeno pustiti van”, izjavio je ranije Hini Nenad Periš. (Hina)