Jučer, 3. studenoga 2020. godine u 10 sati i 35 minuta u čakovečkoj Ulici Globetka, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, zaustavili su VW Passat, čakovečkih registarskih, kojim je upravljao 43-godišnji vozač s područja općine Sveti Martin na Muri.

Neposredno prije zaustavljanja spomenutog automobila, policijski službenici neposrednim zapažanjem uočili su kako je vozač počinio nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Alkotestiranjem kod vozača je utvrđena koncentracija od 2,65 promila alkohola u krvi te je potom uhićen i priveden u policijsku postaju.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 43-godišnjem vozaču izrečena je ukupna novčana kazna u iznosu od 12.300 kuna, uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Ujedno, nakon pravomoćnosti odluka o opisanim prekršajima 43-godišnjaku u evidenciju vozača i vozačkih dozvola upisat će se šest negativnih bodova.