Pola godine trajala je neizvjesnost u općini Đelekovec. Tražili su liječnika, ali nitko se nije javljao na natječaj. Iako je bio novčano primamljiv, piše rtl.hr.

No, mještani su danas odahnuli, jer svoj je prvi dan odradila njihova nova liječnica. Prvi radni dan i njezina prva ordinacija. Liječnica Tihana Kuljiš u malo mjesto Đelekovec stigla je iz Zagreba.

”Ovakva sredina daje priliku za nešto bliži odnos liječnika i pacijenta. Manja je ambulanta i zato je to dobra prilika za učenje i daje više vremena za bavljenje pacijentima nego što bi imala da sam ostala u Zagrebu”, izjavila je Tihana Kuljiš, liječnica u Đelekovcu.

Općina je hitno tražila novu liječnicu jer je bivša otišla na specijalizaciju. Kao poticaj ponudili su godišnji bonus na plaću od 30 tisuća kuna. No, za mladu liječnicu to nije bio odlučujući faktor, ovaj kraj joj je i privatno jako drag.

”Sam financijski značaj nije bilo prioritetan više mi je značilo što mi je to pokazalo koliko je općini bitno da im dođe liječnik. Vijest se proširila da sam ja došla, da ambulanta neće biti prazna i većinski su me dobro prihvatili, pozitivan je dojam”, rekla je Kuljiš.

Jer imati liječnika u svom mjestu znači im jako puno. .