Načelnik Stožera Ratimir Ljubić kazao je kako je povećana dinamika i razvoj širenja koronavirusa na području županije te je pozvao građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera kako bi se širenje usporilo.

„Unatoč pojačanoj lokalnoj transmisiji koronavirusa i ozbiljnosti situacije kojoj svjedočimo s obzirom na porast broja oboljelih, stanje je pod kontrolom i zdravstveni sustav je stabilan. Svi zajedno moramo biti maksimalno odgovorni u svojem ponašanju i poštivati mjere i zdravstvene upute jer samo tako možemo smanjiti intenzitet širenja zaraze te zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana“, kazao je načelnik Ljubić.

Osvrnuo se i na stanje u školama na području županije napomenuvši kako se nastava i dalje odvija kontaktno i redovno uz primjenu svih epidemioloških mjera i preporuka.

„Stanje u školama je i dalje stabilno. Trenutno imamo 20 učenika s pozitivitetom na koronavirus, 268 ih je u samoizolaciji, a pozitivno je i 10 nastavnika te je njih 19 u samoizolaciji. Što se tiče nenastavnog osoblja, šest osoba je pozitivno, a jedna je osoba u samoizolaciji. Trenutno je na području županije pet razreda koji nastavu provode online putem“, pojasnio je načelnik Ljubić.