U Podravini i Prigorju 152 nova slučaja zaraze

14. siječnja 2022. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno U Podravini i Prigorju 152 nova slučaja zaraze


Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je u petak kako je na području županije zabilježeno 152 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 1108 slučaja. Ozdravila je 61 osoba, na bolničkom se liječenju nalaze 44 pacijenta, od čega je devet  na respiratoru.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 277 uzorka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod ukupno 19.393 osoba.

Podsjećamo da se nastavlja s akcijama cijepljenja protiv bolesti COVID-19 te su organizirani termini na punktovima u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu. Danas, u petak 14. siječnja na rasporedu je punkt u Križevcima u dvorani Osnovne škole Lj. Modeca u vremenu od 14 do 18 sati.

Građani se mogu cijepiti cjepivima Comirnaty (Pfizer), Moderna i Janssen (Johnson). Također, potrebno je obavezno donijeti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu. Kod dolaska na drugu i treću dozu cijepljenja, potrebno je donijeti i potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva.