U petak svečana akademija u čast novoga križevačkog biskupa mons. Milana Stipića

15. listopada 2020. Autor: prigorski.hr Vijesti U petak svečana akademija u čast novoga križevačkog biskupa mons. Milana Stipića


U petak, 16. listopada, večer uoči biskupskog ređenja (hirotonije) novoga križevačkoga vladike Milana Stipića, u 20 sati, u Velikoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima, upriličit će se svečana akademija u čast novoga biskupa.

Na akademiji će nastupiti Katedralni zbor iz Križevaca, Hrvatsko pjevačko društvo ”Kalnik”, Gradski puhački orkestar Križevci, pjevači Ana i Stjepan Fortuna, Nataša Karlovčec te kao posebni gosti klapa ”Sveti Juraj” Hrvatske ratne mornarice. Svečana akademija održat će se u skladu s epidemiološkim mjerama odredbama i naputcima Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

sveti juraj

Sudionici i posjetioci će biti evidentirani, izmjerit će im se temperatura te trebaju imati medicinske maske. Redovi i sjedala će također biti obilježeni. Na akademiji će sudjelovati, uz novoimenovanoga biskupa ređenika Milana Stipića i biskupi pristigli na svečanost ređenja u subotu 17. listopada iz drugih europskih zemalja.

Klapa HRM ”Sveti Juraj” te Katedralni zbor i HPD ”Kalnik” pjevat će na svečanoj liturgiji i obredu biskupskog ređenja u subotu.

Facebook Comments