U OŠ Ljudevita Modeca Križevci u tijeku radionice “GiftedHUHR” projekta za potencijalno darovite učenike

13. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Križevci U OŠ Ljudevita Modeca Križevci u tijeku radionice  “GiftedHUHR” projekta za potencijalno darovite učenike


U OŠ Ljudevita Modeca Križevci, od ponedjeljka do četvrtka provode se radionice za potencijalno darovite učenike u sklopu međunarodnoga projekta prekogranične suradnje „Encouraging and developing gifted kids for more advanced cross border area”, skraćeno „GiftedHUHR”. Radionice vode psihologinje Ida Šipek i Paula Kuharić iz Obrta za savjetovanje i usluge iz Koprivnice.

gifted-4

U projektu uz OŠ Ljudevita Modeca sudjeluje još Osnovna škola Đurđevac i dvije škole iz Javnog obrazovnoga centra Zalaegerszeg iz Mađarske. U prvoj su fazi provedene početne edukacije učitelja o radu s darovitim učenicima te detekcija četrnaest potencijalno darovitih učenika, a sad se odvija druga faza projekta u kojemu se održavaju radionice za učenike. Sudjeluju učenici trećih razreda matične i područnih škola sa svojim učiteljima Tanjom Kulović-Balić, Ivankom Strmečki-Baričević, Sanjom Vujić, Natašom Marković, Vanjom Konfic te Tihomirom Plešom.

gifted-6

Posljednja planirana etapa projekta jesu prekogranični kampovi, jedan u Mađarskoj i jedan u Hrvatskoj, tijekom kojih bi učenici imali radionice i natjecanja, no oni se vjerojatno zbog globalne situacije neće moći održati.

gifted-2

-Za našu je školu iz sredstava projekta nabavljena pametna ploča, pet računala i nešto didaktičkih igara za poticanje kreativnosti i nadarenosti.  Planira se i izrada priručnika za učitelje o radu s nadarenim učenicima koji također financira Europska unija. -objavili su iz škole.

gifted-5 gifted-1 gifted-3

Facebook Comments