U Općini Koprivnički Ivanec ovaj je tjedan održano potpisivanje Ugovora o radu na određeno vrijeme za četiri pripadnice ciljane skupine koje će se brinuti o 24 krajnjih korisnika s područja Općine Koprivnički Ivanec.

Pružat će im pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka, pomoć pri održavanju higijene, pomoć u socijalnoj integraciji te pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.).

Naime, Općina Koprivnički Ivanec partner je u projektu „ZAŽELI – Zaposli pa pomozi 3“ financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda. Naime, korisnik bespovratnih sredstava je Općina Novigrad Podravski, a u projektu kao partneri još sudjeluju Općina Hlebine, Općina Rasinja i spomenuta Općina.

Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci i Centar za socijalnu skrb Koprivnica.

Projektom će se zaposliti ukupno 18 žena, pripadnica ciljane skupine, na razdoblje do šest mjeseci s početkom od 05. prosinca do 04. lipnja iduće godine.

Pripadnice ciljane skupine su teško zapošljive žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, starije do 50 godina, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanjem ljudima, žene žrtve obiteljskog nasilja, azilantice, žene koje su izašle iz sustava skrbi (domova za djecu) i udomiteljskih obitelji, odgojnih zavoda i sl., liječene ovisnice, povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad 6 mjeseci, pripadnice romske nacionalne manjine  te beskućnice.

Ukupna vrijednost projekta je 889.920 kuna dok je iznos potpore Europske unije stopostotna.