U OPĆINI FARKAŠEVAC Podigli rodiljne naknade na 2000 kuna i sufinanciranje dječjih vrtića na 700 kuna

28. veljače 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno U OPĆINI FARKAŠEVAC Podigli rodiljne naknade na 2000 kuna i sufinanciranje dječjih vrtića na 700 kuna


Općinski vijećnici Općine Farkaševac sastali su se večeras na 18. sjednici. Usvojili su i odluku o visini porodiljnih naknada na općinskom području i odluku o visini sufinanciranja troškova korištenja dječjih vrtića.

Općinski načelnik Dražen Draganić rekao je kako su odlučili podići naknadu s 1500 na 2000 kuna. -Djeca rođena od 1. siječnja ove godine dobit će navedenu naknadu – rekao je načelnik i napomenuo kako su puno razgovarali s mladim roditeljima.

-Roditelji voze djecu u vrtić u susjedne gradove i općine. Sufinancirali smo vrtić sa 300 kuna, a sad će sufinanciranje iznositi 700 kuna.

Takav model će se i dalje nastaviti jer će općina imati i svoj vrtić pa ćemo vidjeti kakva će biti ekonomska cijena vrtića, a u tom dijelu će nam možda pomoći i županija. Moramo mlade obitelji podržavati na taj način pa možda i takve mjere naprave pomak da mladi ljudi ostanu živjeti ovdje – rekao je Draganić i dodao kako je velika stvar za općinu i brza cesta koja je općinu jako približila Zagrebu.

 

 

Facebook Comments