Festival čokolade, 16. po redu, i središnje događanje festivala – sajam „Čokoladna čarolija”, na kojemu će posjetitelji do kraja vikenda moći kušati razne čokolade i čokoladne slastice, otvoren je u petak u opatijskom Centru Gervais.

U tri dana sajma posvećena čokoladi posjetitelji će moći kušati čokolade i čokoladne poslastice hrvatskih malih proizvođača i OPG-ova, a za sve generacije priređen je glazbeni i zabavni program.

Najavljeno je i više degustacija, radionica, prezentacija, izložbi i edukacija.

Posjetitelji mogu razgledati  izložbeno-edukacijski i degustacijski postav „From Bean to Bar“ te sudjelovati u interaktivnim programima i radionicama čokolade za odrasle i djecu „Chocolate Experience“, a priređen je „Choco Photo Point.“

Čokoladnu haljinu “Angiolinu” će tijekom vikenda stvarati akademska kiparica Georgette Yvette Ponte.

Čokolade i slastice mogu se kušati u opatijskoj „tvornici“  čokoladnih delicija „Milenij Choco svijetu,“ a čokolada je na jelovnicima opatijskih restorana, u ponudi gradskih kavana te u posebno osmišljenim tretmanima spa&wellness centara.

U opatijskim hotelima nude se čokoladni kolači, praline i fontane, tople čokolade i čokoladni kokteli, a čokolada se može pronaći i kao dodatak mesnim jelima, salatama, pizzama…