Povodom incidenta u kojem je napadnut i lakše ozlijeđen sportski djelatnik NK “Osijek” Englez Jamie Freeman, iz kluba su u četvrtak priopćili da su svi zgroženi zbog  incidenta i fizičkog napada na svoga djelatnika te da očekuju žurnu identifikaciju napadača.

Iz policije su prethodno izvijestili da su u četvrtak u noći, oko pola dva iza ponoći, na području Osijeka su dvije nepoznate osobe napale 25-godišnjeg stranog državljanina, sportskog djelatnika nogometnog kluba.

Ozlijeđenom stranom državljaninu pružena je pomoć u osječkom KBC-u gdje su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Ne navodeći identitet svoga djelatnika, NK “Osijek” je na svojim službenim internetskim stranicama objavio da klub surađuje s nadležnim tijelima i svakako očekuje žurnu identifikaciju napadača.

To je drugi incident povezan s djelatnicima NK “Osijek”, nakon što je 28. svibnja u središtu Osijeka s više hitaca iz vatrenog oružja propucan automobil kojim se koristi sportski direktor kluba, Portugalac Jose Boto.

Policija provodi kriminalističko istraživanje oba incidenta.

Na Facebook stranici “Bijelo plava birtija” brojni navijači komentiraju i osuđuju najnoviji izgred, izražavaju podršku Jamieu Freemanu i traže reakciju nadležnih institucija.

Nadam da u našem gradu postoje institucije dorasle ovoj problematici jer ovo nije slučajno i vodi nas na kartu kriminalnog miljea, istaknuo je jedan od navijača.

To nikome ne treba. Što treba, da idemo na stadion gledati utakmice sa strahom?, poručili su, uz ostalo, navijači na Facebook stranici “Bijelo-plava birtija”.