Humanitarna međunarodna organizacija ‘Marijini obroci’ i ove godine, u nedjelju, 9. lipnja, organizira 10. humanitarnu utrku “Trčimo za Dijete 31 – Tvojih 5 za njihov svijet” u zagrebačkom Parku Bundeku.

Cilj te trke je osigurati obroke za gladnu djecu, proširiti priču o Marijinim obrocima, potaknuti građane Zagreba i okolice na kretanje i boravak u prirodi, povezati ljude, ostvariti zajedništvo volontera. Utrkom se ističe važnost kretanja za zdravlje, što posebno naglašava najstariji sudionik utrke, Juraj Keglević (90).

Utrka je humanitarnog karaktera i sve se donacije usmjeravaju za kuhinju “Zagreb, Hrvatska” koja je otvorena u Beninu zauzimanjem volontera i dobročinitelja iz Zagreba i okolice, a u kojoj se svakodnevno osiguravaju školski obroci za 702 djeteta.

S prijavama i podizanjem startnih brojeva kreće se od 9 sati.

Start utrke za odrasle na 5 km je u 10 sati, a dječja utrka na 800 m počinje u 11 sati. Najbrže trkače u svim kategorijama očekuju vrijedne nagrade sponzora. Prijave za odrasle su moguće putem linka ili na sam dan utrke.

Pripremljen je i bogat popratni sadržaji za djecu i odrasle tijekom cijelog programa, uz glazbeni nastup Filipa Rudana i dječjih zborova Kikići i Genijalci.

Volonteri diljem Hrvatske organiziraju razne događaje kako bi što više djece na svijetu primalo svoj životno važan obrok i obrazovanje. Marijini obroci osiguravaju svakodnevni obrok u školi za više od 2,4 milijuna djece, a samo 22 eura dovoljna su da jedno dijete godinu dana prima obrok na mjestu obrazovanja.