Uoči subotnje utakmice HNL-a između Osijeka i Hajduka došlo do je fizičkog sukoba više navijača, u kojem je lakše ozlijeđen navijač splitskog kluba, izvijestila je u nedjelju osječko-baranjska policija koja je tijekom utakmice privela petoricu navijača.

Sukob između više navijača obje momčadi u kojem je navijač Hajduka lakše ozlijeđen izbio je na Solarskom trgu, u subotu oko 16,40 sati. Liječnička pomoć ozlijeđenom navijaču pružena je u osječkom Kliničkom bolničkom centru, nakon čega je pušten na kućnu njegu, navode u policiji.

Petorica navijača od koji jedan domaći i četvorica gostujućih prijavljeni su zbog kršenje Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Jedan gostujući navijač uhićen je zbog posjedovanja pirotehnike, dok je drugi također gostujući prekršajno prijavljen zbog posjedovanja marihuane.

Protiv dva gostujuća i jednog domaćeg navijača slijedi prekršajni nalog zbog alkohola, precizirala je policija.

Susret na osječkom stadionu “Opus Arena”, koji je bio proglašen visokorizičnim, pratilo je više od 11 tisuća gledatelja, od kojih 622 navijača Hajduka, a nakon utakmice gostujući navijači su prepraćeni bez postupanja policijskih službenika, ističu u policiji.