U Narodnoj knjižnici Vrbovec, predstavljena je knjiga “(P)ostati zdrav” autora Brune Šimleše.

Promocija spomenute knjige veoma je zainteresirala Vrbovčane. Autor je pojasnio o čemu je riječ u knjizi te kojim se temama bavio, a nakon toga uključila se i publika svojim pitanjima i komentarima.

U knjizi “(P)ostati zdrav”, holistički pristupajući zdravlju, autor naglašava važnost misli, emocija i odnosa na naše fizičko stanje te preispituje uobičajeno shvaćanje koncepta zdravog života. Tako preispituje mogu li osjećaj ravnodušnosti ili toksični odnosi s partnerom više naštetiti od nedovoljnog kretanja ili gaziranog pića.

Bruno Šimleša (3)

Posebno su naglašena četiri faktora koja negativno utječu na zdravlje: neizražavanje emocija, kompromitiranje u odnosima, neosjećanje ljubavi prema sebi i stres.

Knjiga “(P)ostati zdrav” namijenjena je i zdravima i onima koje već muče boljke da shvate kako svojim odnosom prema sebi i životu mogu poboljšati zdravlje. Naravno, ne trebamo se odreći blagodati klasične medicine kako bismo uživali benefite holističkog pristupa, već ih kombinirati kako bismo povećali šanse za izlječenje odnosno očuvali zdravlje.

Bruno Šimleša (2)

Inače, Bruno Šimleša, rođen u Bjelovaru 16. veljače 1979. godine, poznati je hrvatski pisac, kolumnist, predavač, televizijski voditelj i diplomirani sociolog. Autor je deset knjiga iz područja duhovnosti i samopomoći, te jedne zbirke poezije. Njegove hit knjige, poput “Škole života” i “Ljubavologije”, tiskane su u više izdanja i spadaju među najprodavanije knjige na hrvatskom tržištu. Po struci je sociolog, a diplomirao je 2003. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Šimleša je javnosti poznat i kao voditelj talk-show emisije “Svaki dan, dobar dan”, koja se na HTV-u emitirala od 2013. godine.

Ovo je njegova prva knjiga s fokusom na zdravlje, a ovakva tematika odabrana je jer više od 15 godina pomaže oboljelima od raka da se nose sa svim izazovima, stoga je dio tih iskustava prenio i u ovoj knjizi.