Međunarodna humanitarna organizacija Liječnici bez granica (MSF), priopćila je u utorak da su tri liječnika, uključujući i dva njihova, poginula u napadu na bolnicu Al Avda na sjeveru Gaze, rekavši da je “užasnuta” napadom.

“MSF je zaraćenim stranama redovito davao informacije o Al Avdi kao funkcionalnoj bolnici i o prisutnosti svoga osoblja u toj bolnici”, navodi se u priopćenju. “GSP koordinate jučer su također podijeljene s izraelskim vlastim.”

Ubijeni su liječnici Mahmoud Abu Nujaila (MSF), Ahmad Al Sahar (MSF) i Dr. Ziad Al-Tatari. “Vidjeti liječnike ubijene pored bolničkih kreveta je više nego tragično i mora odmah prestati.”

U priopćenju MSF-a navodi se da je bolnica – za koju kažu da skrbi o 200 pacijenata – pogođena na trećem i četvrtom katu. Među medicinskim osobljem ima teško ozlijeđenih.

U međuvremenu je na jugu Gaze 15 ljudi ubijeno, a 22 ozlijeđeno u izraelskom napadu na stambenu zgradu u Khan Younisu u utorak navečer, izvijestila je Al Jazeera.

Televizija Al Jazeera sa sjedištem u Kataru prikazala je video snimku lokacije zgrade i veliki broj mrtve djece umotane u plahte te stanovnike kako pretražuju ruševine.