Đurđevačka književnica, Božica Jelušić, ove godine obilježava 50 godina književnog rada i 70 godina života, stoga je upriličena izložba u Muzeju Grada Đurđevca pod nazivom Krajolici i drveća – izložba crteža i memorabilija. Ovom se izložbom pratitelji njenog rada upoznaju s crtačkim talentom koji se krije iza pera Božice Jelušić.

Na samom je početku okupljene pozdravila ravnateljica muzeja, Edita Janković Hapavel, koja je govorila o autorici i crtežima proizašlima iz njenih impresija okoline, ali i iz tekstova koje neprestano zapisuje. Potom se i sama Božica Jelušić obratila, zahvalivši svima što ju prate i vrednuju njen rad, jer bez njih, ne bi bilo ni svega što stvara. Osvrnula se na proteklih 50 godina stvaralaštva, a posebno na proteklu godinu koja je bila vrlo plodonosna – izdano je čak 8 njenih publikacija. Zatim su njene pjesme pročitali Aleksandar Horvat i Zdravko Seleš, te tako podarili publici ljepotu i lakoću njenih stihova.

izlozba

Kao poklon za velike obljetnice, dvije je pjesme otpjevala i autoričina prijateljica Zlata Novak. Na samom je kraju ove vrlo sadržajne večeri, gradonačelnik Grada Đurđevca, Hrvoje Janči, zahvalio Božici Jelušić na njenom stvaralaštvu, na svemu što čini za Đurđevac i potom je otvorio izložbu, a podršku Božici Jelušić dao je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lackovića.

Kroz cijelo su otvorenje izložbe, kao i prije i nakon službenog dijela, za glazbenu podlogu i pjesmu bili zaslužni Darko Marić na gitari i Vlado Sep na harmonici. Izložba se može razgledati do 16.1.2022. godine.