Muzej Grada Đurđevca je za ljubitelje klasične glazbe priredio još jedan u nizu koncerata renomiranih hrvatskih glazbenika. Ovog su puta pred đurđevačku publiku stale violinistica Vlatka Peljhan i pijanistica Mia Elezović.

Koncert je započeo Beethovenovom 4. sonatom za klavir i violinu, nastavio se Fantazijom na temu iz opere Nikola Šubić Zrinski koju je skladao Franjo Krežma, a završio Schubertovim Grand duom za violinu i klavir. Glazbenice su prije svake skladbe opisale publici što će čuti te su tako koncertu dale i dašak edukativnog karaktera.

Pijanistica Mia Elezović studirala je i diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Studij glazbe nastavila je na Visokoj glazbenoj školi u Beču, a kasnije se usavršavala i na Visokoj glazbenoj školi u Frankfurtu. Magistrirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. U veljači 2002. diplomirala je klavir i na Visokoj glazbenoj školi u Frankfurtu. Održala je brojne solističke klavirske recitale, a nastupala je i u mnogim različitim komornim sastavima u Europi, Sjevernoj Americi i Aziji. Kao solistica nastupala je sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT-a, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Hrvatskim komornim orkestrom te Gudačkim orkestrom Gaudeamus.

Vlatka Peljhan počela je učiti violinu u Osijeku. Studij je završila na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a zatim magistrirala violinu i violu na Visokoj školi za glazbu i ples u Rotterdamu. Solistički je nastupala uz Zagrebačku filharmoniju, Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske, Puhački orkestar Muzičke akademije i Simfonijske orkestre HNK u Zagrebu i Osijeku. Kao izuzetno aktivna komorna glazbenica bila je članica mnogih ansambala, između ostaloga i Zagrebačkog klavirskog trija s kojim je zabilježila brojne nagrade u Hrvatskoj i inozemstvu te gostovanja na domaćim i međunarodnim festivalima komorne glazbe, kao i međunarodnih komornih baroknih ansambala Harmonia Antiqua i BalkanBaroque Band.

18-1-scaled 16-1-scaled 12-1-scaled 11-1-scaled 10-1-scaled 09-1-scaled 08-1-scaled 07-1-scaled 06-1-scaled 05-1-scaled 04-1-scaled 03-1-scaled 02-1-scaled 01-1-scaled 13-1-1024x683