U Molvama će se graditi Dom za starije vrijedan više od 10 milijuna kuna

1. srpnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno U Molvama će se graditi Dom za starije vrijedan više od 10 milijuna kuna


Načelnik Općine Molve Zdravko Ivančan danas je prisustvovao potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu 10,2 milijuna za realizaciju projekta gradnje Doma za starije u Molvama – „Punina života“ .

Zajednički projekt Općine Molve i Samostana BDM Molve je podržala i Koprivničko-križevačka županija koja je također jedan od partnera na projektu.

Ugovor o dodjeli sredstava potpisali su molvarski župnik fra Zdravko Tuba ispred Samostana BDM kao nositelja projekta i Velimir Žunac, državni tajnik predstavnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Podsjećamo kako se projekt „Punina života“ financira u 100% iznosu iz fondova Europske unije iz poziva Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije-druga faza.

Plan je da izgradnja Doma započne krajem ove godine, a nakon izgradnje mještanima treće životne dobi ponuditi će se razni sadržaji i aktivnosti od kreativnih i edukativnih do rekreacijskih radionica, kao i korištenje vrta za uzgoj povrća, cvijeća i ljekovitog bilja.

Projektom je predviđena kupnja 2 kombi-vozila za prijevoz osoba starijih od 65 godina koji će biti uključeni u program dnevnog boravka, a osigurana su i sredstva za plaće za zaposlene kroz naredne 4 godine.

Načelnik se zahvaljuje Županiji jer je prepoznala važan projekt za općinu, posebno županu Darku Korenu, dožupanu Ratimiru Ljubiću sa suradnicima te našem župniku Zdravku Tubi koji se uključio i podmetnuo leđa kako bi ovaj naš općinski, prije svega zajednički, projekt zaživio! Zahvaljuje se svim zaposlenicima i vijećnicima Općine Molve koji su predano radili kako bi stigli napraviti i prijaviti u kratkom roku veliki projekt za Molve te naglasio kako upornost i sloga rade čuda.

Facebook Comments