­čľ╝´ŞĆ U Me─Ĺimurskoj ┼żupaniji u nekoliko sati cijepljeno 1100 osoba

20. velja─Źe 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno ­čľ╝´ŞĆ U Me─Ĺimurskoj ┼żupaniji u nekoliko sati cijepljeno 1100 osoba


Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Me─Ĺimurske ┼żupanije u protekla 24 sata u mikrobiolo┼íkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirana je 131 osoba od ─Źega su evidentirana 3 pozitivna slu─Źajeva na virus COVID-19 u Me─Ĺimurskoj ┼żupaniji, ┼íto je 2,25% pozitivnih od broja testiranih.

Na temelju klini─Źke slike dijagnosticiran je jedan pozitivan slu─Źaj. U protekla 24 sata oporavilo se 16 osoba. Broj pozitivnih osoba u Me─Ĺimurskoj ┼żupaniji na dana┼ínji dan je 124.

U ┼Żupanijskoj bolnici ─îakovec hospitalizirano je 30 pacijenata pozitivnih na virus COVID-19. U protekla 24 sata primljena su 3 pacijenta, a otpu┼ítena 2 pacijenta. Na invazivnoj respiraciji se nalaze 3 covid pozitivna pacijenta. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Cijepljenje u Prelogu (2)

U subotu je u Me─Ĺimurskoj ┼żupaniji zapo─Źela provedba druge faze cijepljenja na na─Źin masovnijeg cijepljenja osoba starije ┼żivotne dobi (iznad 65 godina) te osoba s kroni─Źnim bolestima koje mogu predstavljati pove─çani rizik za razvoj te┼żih oblika bolesti COVID-19.

U organizaciji je, zajedno sa lije─Źnicima, anga┼żirano 80 ljudi. Osigurani su punktovi u ─îakovcu, Prelogu i Murskom Sredi┼í─çu, pripremljen je i prenamijenjen prostor, osigurana voda, vo─çe, sanitarni prostori, prostori za odmor, administrativna sestra, sestra uz lije─Źnika, redari, volonteri, hitna pomo─ç i internetska veza.

Cijepljenje u Prelogu (1)

U nekoliko sati cijepit ─çe se 1100 na┼íih gra─Ĺana ÔÇô 500 u ─îakovcu te po 300 u Prelogu i Murskom Sredi┼í─çu. Za cijepljenje su na raspolaganju tri vrste cjepiva koja su slu┼żbeno registrirana i odobrena, kako u Europi, tako i u Hrvatskoj, a to su Pfizer (396 doza), Moderna (300 doza), nije mogu─çe osigurati da osobe pozvane na cijepljenje biraju vrstu cjepiva kojom ─çe se cijepiti.

Cijepljenje u Murskom Središću (1)

Iz Pozivnog centra za naru─Źivanje cijepljenja Doma zdravlja tijekom tjedna su se pozivali gra─Ĺani prema redoslijedu prijave (prvih 1093) i prema kriterijima propisanim za drugu fazu cijepljenja (stariji od 65 godina i/ili kroni─Źni bolesnici). Tako─Ĺer, spremna je i rezervna lista s popisom osoba koje ─çe u slu─Źaju nedolaska na cijepljenje naru─Źene osobe biti pozvane da se taj dan odazovu na cijepljenje.

Cijepljenje u ─îakovcu (5)

U cijeloj organizaciji poma┼żu volonteri Crvenog kri┼ża, zaposlenici ┼íkola, ─Źlanovi DVD-a, komunalni redari, policija, lije─Źnici obiteljske medicine, timovi epidemiolo┼íke slu┼żbe Zavoda za javno zdravstvo, timovi hitne medicine i djelatnici Me─Ĺimurske ┼żupanije. Prema planu, sljede─çeg vikenda moglo bi se cijepiti oko 2000 osoba.

Cijepljenje u Čakovcu (4) Cijepljenje u Čakovcu (2) Cijepljenje u Čakovcu (1) Cijepljenje u Murskom Središću (3) Cijepljenje u Murskom Središću (2)

Facebook Comments