U Međimurskoj županiji četiri nova slučaja koronavirusa, umrla jedna osoba

3. svibnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno U Međimurskoj županiji četiri nova slučaja koronavirusa, umrla jedna osoba

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL


U Međimurskoj županiji u protekla 24 sata potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrla je jedna osoba, priopćili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 97 osoba, pa je broj pozitivnih na današnji dan 557. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 80 pacijenata, a tri pacijenta su na invazivnoj respiraciji. Umrla je muška osoba stara 70 godina s brojnim komplikacijama i bolestima.

Do ponedjeljka je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 54.086 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Iz Stožera su priopćili da se ovoga tjedna nastavlja akcija cijepljenja, koja će se provesti u srijedu, 5. svibnja, i četvrtak, 6. svibnja, u popodnevnim satima te u subotu, 8. svibnja, u prijepodnevnim satima.

Građani koji neće biti pozvani na cijepljenje ovoga tjedna, a žele se cijepiti AstraZenecom, mogu doći na lokacije cijepljenja u srijedu i četvrtak nakon 18 sati te u subotu nakon 12 sati.

U petak, 7. svibnja, organizirat će se dodatni punkt za masovno cijepljenje u krugu Županijske bolnice Čakovec i to od 9 do 13 sati, a mogu se odazvati sve zainteresirane osobe koje se žele cijepiti cjepivom AstraZenece. (Hina)

Facebook Comments