U Međimurskoj županiji u protekla 24 sata zabilježena su 74 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrlih covid pozitivnih osoba nije bilo, priopćio je u petak županijski Stožer civilne zaštite u petak.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, obrađeno je 129 uzoraka, od čega je evidentirano 48 pozitivnih nalaza, što je 37,2 posto pozitivnih od broja testiranih. Brzim antigenskim testiranjem potvrđeno je 15 pozitivnih pacijenata, a iz drugih županija javljeno je da je PCR-om dokazan SARS-Cov-2 kod 11 osoba s prebivalištem ili boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 188 osoba i ukupni broj oboljelih od covida-19 u županiji danas je 492.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 40 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je sedam, a otpuštene su dvije osobe. Nema pacijenata na invazivnoj respiraciji, a nije bilo ni umrlih.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom svim dostupnim cjepivima od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec, a za cijepljenje nije potrebna prethodna najava. U subotu, 5. ožujka cijepljenje će se organizirati na cijepnom punktu trijaže Županijske bolnice Čakovec od 9 do 13.30 sati.