U Međimurskoj županiji evidentirano je novih 695 slučajeva zaraze koronavirusom, a u protekla 24 sata umrle su tri covid pozitivne osobe, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite u petak.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u protekla 24 sata obrađeno je 940 uzoraka, od čega je evidentirano 695 pozitivnih nalaza, što je 73,9 posto pozitivnih od broja testiranih.

Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 104.302 uzorka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Od jučer se oporavilo 445 osoba, pa je broj pozitivnih na današnji dan 3684.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitaliziran je 51 zaraženi pacijent. U protekla 24 sata hospitalizirano je devet, a otpuštena su četiri pacijenta, dok ih je šest na invazivnoj respiraciji. Preminule su tri osobe i to muškarac star 83 godine te žene stare 91 i 90 godina.

Građani se i dalje mogu cijepiti svakim radnim danom svim dostupnim cjepivima od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec, a za cijepljenje nije potrebna prethodna najava.

U subotu, 29. siječnja cijepljenje će se organizirati na cijepnom punktu u trijaži čakovečke bolnice i u županijskom Zavodu za javno zdravstvo od 9 do 13.30 sati. (Hina)