U Međimurskoj županiji 210 novih slučajeva koronavirusa

14. siječnja 2022. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno U Međimurskoj županiji 210 novih slučajeva koronavirusa

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL


U Međimurskoj županiji zabilježeno je 210 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Po podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađen je 401 uzorak, od čega su evidentirana 202 pozitivna nalaza na koronavirus, što je 50,3 posto pozitivnih od broja testiranih.

Iz drugih županija javljeno je da je PCR-om koronavirus dokazan kod pet osoba s prebivalištem ili boravištem u Međimurskoj županiji, dok su brzim antigenskim testom evidentirana tri pozitivna nalaza.

U protekla 24 sata oporavila se 71 osoba, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze iznosi 959.

Na liječenju u Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 49 pacijenata. U protekla 24 sata hospitalizirana su dva nova pacijenta, otpušteno ih je osam, a četiri su na invazivnoj respiraciji. Nema preminulih osoba.

Cijepljenje bez prethodne najave odvija se svakim radnim danom od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U subotu, 15. siječnja, cijepljenje će se održati na cijepnom punktu u trijaži Županijske bolnice Čakovec i u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije od 9 do 13:30 sati. (Hina)