U Međimurskoj županiji zabilježeno je 155 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrle su tri osobe, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite u subotu.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 273 uzoraka, od čega su evidentirana 152 pozitivna nalaza na koronavirus, što je 55,6 posto pozitivnih od broja testiranih. Iz drugih županija prijavljena su dva pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem ili boravištem u Međimurskoj županiji. Brzim antigenskim testiranjem potvrđen je jedan pozitivan nalaz na koronavirus.

U protekla 24 sata oporavile su se 483 osobe, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze iznosi 2.242.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 58 pacijenata pozitivnih na koronavirus. U protekla 24 sata hospitalizirano je petero pacijenata, otpušteno ih je 12, a četvero ih je na invazivnoj respiraciji.

Umrle su tri osobe, žene u dobi od 85 i 67 godina te 54-godišnji muškarac.

Građani se od ponedjeljka, 21. veljače mogu cijepiti svakim radnim danom svim dostupnim cjepivima od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

Danas se cijepljenje održava u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije do 13,30 sati.