U Međimurskoj županiji 10 novozaraženih koronavirusom, umrla jedna osoba

11. lipnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno U Međimurskoj županiji 10 novozaraženih koronavirusom, umrla jedna osoba


Međimurska županija broji 10 novih osoba zaraženih koronavirusom, a u protekla 24 sata preminula je jedna covid pozitivna osoba, priopćili su u petak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata obrađena su 82 uzorka, od čega je evidentirano 8 pozitivnih nalaza, što je 9,7 posto pozitivnih od broja testiranih. Iz drugih županija prijavljena su dva pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem ili boravištem u Međimurskoj županiji.

Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 60.682 uzorka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U protekla 24 sata oporavilo se devet osoba pa je broj pozitivnih na današnji dan 101.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitaliziran je 21 pacijent pozitivan na covid-19. U protekla 24 sata nije bilo novih hospitaliziranih, otpušten je 1 pacijent, a jedan je pacijent na invazivnoj respiraciji . U protekla 24 sata preminula je ženska osoba stara 87 godina, s dodatnim pridruženim bolestima.

Tijekom četvrtka u Međimurju je cijepljeno 1813 osoba, od čega je 330 osoba cijepljeno prvom, a 1483 osobe drugom dozom. Barem jednom dozom dosad je ukupno cijepljeno 40.547 osoba, što iznosi 46,2 posto stanovništva Međimurske županije starijeg od 18 godina, priopćili su iz Stožera, uz napomenu da će se akcija masovnog cijepljenja nastaviti u subotu. (Hina)

Facebook Comments