U Međimurju tri nova slučaja koronavirusa, počelo masovno cijepljenje

22. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno U Međimurju tri nova slučaja koronavirusa, počelo masovno cijepljenje


U Međimurskoj županiji u posljednja 24 sata utvrđena su tri nova slučaja koronavirusa, a u subotu je uspješno provedeno cijepljenje više od tisuću građana, priopćili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 11 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji je 119.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 40.825 uzoraka.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno su hospitalizirana 32 pacijenta. U protekla 24 sata hospitalizirana su dva pacijenta. Na invazivnoj respiraciji nalaze se tri osobe.

U subotu je u Međimurskoj županiji uspješno provedena prva akcija masovnog cijepljenja u okviru 2. faze cijepljenja prema Planu uvođenja, provođenja i praćenja cijepljenja protiv covida-19.

Cijepljenje je provedeno na tri punkta, u Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću. Građani su se odazvali prema planu tako da je utrošeno svih 1095 doza cjepiva. Nisu zabilježene neželjene reakcije na cjepivo, dodaje se.

Cijepljenje je provodilo 11 liječničkih timova, koje su činili liječnici specijalisti epidemiolozi, liječnici obiteljske medicine, medicinske sestre, sanitarni inženjeri i tehničari, a na svim punktovima prisutni su bili timovi hitne medicinske pomoći, volonteri Crvenog križa i pripadnici vatrogasnih društava.

Prema planu, sljedećeg vikenda moći će se cijepiti više od 2000 građana, najavljuju iz međimurskog Stožera civilne zaštite.

(Hina)

Facebook Comments