U Međimurju novih devet osoba zaraženo koronavirusom

23. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno U Međimurju novih devet osoba zaraženo koronavirusom


Novih devet koronavirusom zaraženih osoba broji u zadnja 24 sata Međimurska županija, priopćio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

U mikrobiološkom laboratoriju županijskog Zavoda za javno zdravstvo PCR metodom testirano je 165 osoba od kojih je za četiri osobe potvrđena zaraza virusom covid-19, što je 2,42 posto pozitivnih u odnosu na broj testiranja.

Iz drugih županija javljeno je o jednom pozitivnom slučaju dokazanom PCR testom, na temelju kliničke slike virus je dijagnosticiran kod tri osobe, a obavljenim testiranjima s Ag brzim testovima evidentiran je jedan pozitivan slučaj.

Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 41.002 uzorka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U protekla 24 sata oporavilo se 25 osoba, pa je broj pozitivnih osoba na današnji dan 102.

U Županijskoj bolnici Čakovec ukupno su hospitalizirana 33 pacijenta pozitivna na koronavirus, u protekla 24 sata hospitalizirana su tri, a otpuštena dva pacijenta. Na invazivnoj respiraciji su tri pozitivna pacijenta.

Od 25. veljače prošle godine, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas u Međimurskoj županiji ukupno je zabilježeno 11.629 zaraženih osoba. (Hina)

Facebook Comments