Međimurska županija u petak ima 118 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrla je jedna osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Po podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 205 uzoraka te je evidentirano 108 pozitivnih nalaza. To je 52,7 posto pozitivnih od broja testiranih. Brzim antigenskim testiranjem potvrđeno je sedam pozitivnih, dok je na temelju kliničke slike koronavirus dijagnosticiran kod tri osobe.

U protekla 24 sata oporavilo se 129 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji danas je 1712.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 116.215 uzoraka.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 50 pacijenata. U protekla 24 sata hospitalizirano je 10 pacijenata, devet je otpušteno, a dva su na invazivnoj respiraciji.

Umro je 82-godišnji muškarac.

U subotu, 26. veljače, cijepljenje će se održati na punktu u školskoj sportskoj dvorani u Murskom Središću, od 9 do 13 sati.

Iz međimurskog Stožera civilne zaštite podsjećaju građane da se mogu cijepiti i svakim radnim danom svim dostupnim cjepivima od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec. Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava.