Teška prometna nesreća dogodila se u četvrtak popodne, oko 15.05 sati, u Virovskoj ulici u Novigradu Podravskom kada je 60-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom Ford slatinske registarske oznake.

Uslijed neprilagođene brzine kretanja te prilikom kočenja udario je u teretni automobil VW koprivničke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljao 61-godišnji vozač, a koji je bio zaustavljen radi prometne situacije ispred sebe.

Nakon toga došlo je do odbacivanja teretnog automobila unaprijed i udara u teretni automobil Peugeot virovitičke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljao 25-godišnji vozač, a koji je također nakon udara odbačen unaprijed te je udario u osobni automobil Opel koprivničke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljao 43-godišnji vozač, zaustavljenog zbog prometne situacije.

U prometnoj nesreći ozlijeđeno je četvero putnika (50, 49, 48 i 29) u osobnom automobilu Ford i 23-godišnji putnik u teretnom automobilu VW, a kvalifikacija ozljeda će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.