U Križevcima održana redovna sjednica Senata gospodarstva Hrvatske

8. srpnja 2020. Autor: prigorski.hr Križevci U Križevcima održana redovna sjednica Senata gospodarstva Hrvatske


U Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci u utorak je održana redovna sjednica Sanata gospodarstva Hrvatske, a koji čine eminentni stručnjaci s tog područja iz Hrvatske kao što su Mladen Hrgarek – član Uprave Madison consulting, Prof. dr. sc. Mislav Jelić – specijalist ortoped, Vesna Trnokop Tanta – bivša predsjednica Uprave Janaf,  Christoph Schoefboeck  – član Uprave Erste banke, Davor Štern – bivši predsjednik Uprave INA, Ivo Dumić Ćule – ravnatelj dječje bolnice Srebrnjak.

Domaćin susreta bio je Tihomir Hodak, bivši direktor RCTP Križevci, a sadašnji zaposlenik tvrtke Codel, koja posluje unutar spomenutog prostora. Hodak pojašnjava kako su u Križevce došli osobe koje iza sebe imaju goleme rezultate na području poduzetništva, gospodarstva, zdravstva i sl. -Inače, Križevci su se predstavili na jednoj sjednici Senata za gospodarstvo, gdje se pričalo o postignućima grada, projekata, samog Tehnološkog parka kao i tvrtki koje ovdje rade. Tako su članovi Senata izrazili želju da se sjednica Senata održi upravo u našem prostoru da uživo vide sam RCTP i upoznaju poduzetnike koji tu posluju. – pojasnio je Hodak.

Tihomir Hodak

-Tako su se predstavile neke tvrtke koje su „zvijezde“, koje stvaraju, ulažu u znanje, razvijaju se i rast eksponencijalno. Jedna od tih tvrtki je i tvrtka Codel, koja je špica tehnologije IT svijeta, gdje se radi sada na algoritmima umjetne inteligencije, gdje se rade robotizirani sustavi. Tvrtka je sada pred predajom dva projekta, koje je radila za dvije multinacionalne kompanije, gdje je cjelokupna proizvodna linija djelo našeg inženjerstva. Takvih linija nema u svijetu, jer su dva stroja konstruirana iz početka. – istaknuo je Hodak dodavši kako je cilj ovog sastanka bio pokazati i da Križevci nisu daleko od samog Zagreba i da mogu biti ugodno mjesto za rad.

Tihomir Hodak

Samo tvrtku Codel na sjednici Senata predstavio direktor marketinga Pero Furdek. Uvodno je Furdek istaknuo je se tvrtka bavi prvenstveno industrijom 4.0, dakle vertikalnom i horizontalnom integracijom proizvodnje u industriji. -Upravo samo započeli jedan EU projekt iz S3 spektra, koji je vezan za „supply chain“ i robotizirano označavanje pakovina. Inače se bavimo skraćivanjem „supply chaina“ upotrebom umjetne inteligencije, praćenjem proizvodnje, općenito „smart factory“, digitalizacijom, čime pomažemo proizvodnim tvrtkama da u ovo izazovno vrijeme budu u skladu s europskim i svjetskim trendovima. – istaknuo je Furdek.

Pero Furdek

-Što se tiče novih projekata, jedan od vanjskih suradnika nam je i profesor s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, koji je razvoju svoju, novu metodu potencijala na temelju kojih mi razvijamo umjetnu inteligenciju, prvenstveno za „supply chain“ i za bilo kakvu analizu podataka, robotiziranja stvari i sl. – kazao je Furdek.

Pero Furdek

Dodajmo još kako je Codel otvorio i svoj ured u Velikoj Britaniji prije malo više od godine dana, ali je određeni veći zamah stopirala korona-kriza, i to u trenutku kada tvrtka dobila zamah nakon sajma u Liverpoolu. -Sada su nam se javili prvi klijenti i vjerujemo da ćemo kroz koji mjesec imati prve rezultate na tržištu. – rekao je Furdek zaključivši kako kroz korona-krizu nitko u tvrtki nije ostao bez posla, štoviše u planu su i nova zapošljavanja.

Facebook Comments