U Križevcima i Đurđevcu odobren ponovni rad ordinacija specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite 

3. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno U Križevcima i Đurđevcu odobren ponovni rad ordinacija specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite 


Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđena tri nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2.

Osobe su upućene na bolničko liječenje, a riječ je o kontaktima ranije pozitivnih osoba. U ovom je trenutku ukupno 30 aktivnih slučajeva, a od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 152 slučajeva bolesti COVID-19.

Na današnjoj koordinaciji Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije načelnik Ratimir Ljubić je članove izvijestio o tijeku priprema nove školske godine koja počinje u ponedjeljak 7. rujna, kazavši kako Županija u suradnji sa školama kojima je osnivač u potpunosti poduzima sve organizacijske aktivnosti kako bi za učenike i nastavnike bile osigurane sve epidemiološke mjere za početak rada.

Na sastanku je raspravljeno i o Izabranim zdravstveno-organizacijskim pitanjima vezanim uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021 koje je 2. rujna izdao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Članovi Stožera donijeli su i zaključak o ponovnoj aktivaciji ordinacija specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u Križevcima i Đurđevcu koje su zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih koronavirusom privremeno prestale s radom.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i ukazanu potrebu pacijenata, odlučeno je da ordinacije (u Đurđevcu – oftalmološka, internstička i kiruška te u Križevcima – internistička, psihijatrijska i ortopedska ordinacija) ponovno kreću s pružanjem zdravstvene usluge u utorak, 15. rujna pri čemu će se osigurati primjena epidemioloških protokola koji su na snazi i u svim ostalim zdravstvenim ustanovama.