U skladu sa statusom „Grad Križevci – prijatelj djece“ i sukladno potrebama roditelja, Grad Križevci ove je godine u suradnji sa osnovnim školama uspostavio uslugu produženog boravka.

U produženom boravku ukupno je 91 dijete, u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ Križevci 57, a u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca Križevci 34 učenika od prvog do četvrtog razreda.

produženi boravak križevci (9)

Kako bi vidio koliko su djeca zadovoljna produženim boravkom, gradonačelnik Mario Rajn je zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Danijelom Šaškom i pročelnikom Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandrom Novoselom posjetio učenike i njihove učitelje.

produženi boravak križevci (4)

Tom ih je prilikom počastio slatkišima, a učenici su rekli kako im je jako lijepo u produženom boravku jer osim što pišu domaću zadaću, imaju razne zabavne i sportske aktivnosti.

„U današnje vrijeme, kada oba roditelja rade, svima se postavlja pitanje kome povjeriti mlađu školsku djecu na čuvanje što u brojnim slučajevima generira i dodatne troškove, a dok su roditelji još na poslu. Potaknuti brojnim upitima roditelja te zahvaljujući školama koje su osigurale prostore, od ove školske godine produženi boravak uspostavljen je u obje osnovne škole. Produženi boravak prilika je djeci za dodatno druženje i učenje novih vještina, a roditeljima pruža sigurnost i bezbrižnost. Vjerujem da će ova mjera dodatno unaprijediti život naših učenika i njihovih roditelja,“ istaknuo je gradonačelnik.

produženi boravak križevci (6)

Produženi boravak oblik je odgojno-obrazovnog rada, plaća učitelja pokriva se iz Proračuna Grada Križevaca dok roditelji sudjeluju u financiranju troškova prehrane i dodatnih materijala.

produženi boravak križevci (8) produženi boravak križevci (5) produženi boravak križevci (3) produženi boravak križevci (2) produženi boravak križevci (1)