Karlovačka policija proteklog je tjedna u krijumčarenju ljudima zatekla petoricu muškaraca, protiv dvojice osumnjičenika iz Turske i Hrvatske podnijete su kaznene prijave, BiH državljanin je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku, a Francuzi će odgovarati prekršajno.

Turski je državljanin (34) u ranim jutarnjim satima 1. kolovoza zaustavljen u Josipdolu u automobilu crnogorskih tablica, te je policijskom kontrolom utvrđeno da je u vozilu prevozio pet stranih državljana.

Policijski službenici Ravnateljstva policije su u petak po u Slunju zaustavili i kontrolirali osobni automobil francuskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao francuski državljanin (31), a i suvozač mu je bio francuski državljanin (31). U vozilu su prevozili tri strana državljana. Oni će odgovarati prekršajno za pomaganje državljaninu treće zemlju u nezakonitom prelasku vanjske granice.

U Kolariću kod Vojnića je policija u automobilu pulskih registarskih oznaka, kojim je upravljao hrvatski državljanin (39),zatekla trojicu ilegalnih migranata. Dodatni je prekršaj što je vozač krijumčarenje ljudi obavljao, kako stoji u priopćenju, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola bila oduzeta.

Također u petak, ali u popodnevnim satima u Tušiloviću je bio zaustavljen osobni automobil bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao BiH državljanin (40), te je utvrđeno da je ilegalno prevozio šest stranih državljana.

Svi su ti muškarci u dobi od 31 do 40 godina i tereti ih se za počinjenje kaznenog djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.