U Krapinsko-zagorskoj županiji 82 slučaja zaraze koronavirusom

17. listopada 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno U Krapinsko-zagorskoj županiji 82 slučaja zaraze koronavirusom

Ivica Galović/PIXSELL


Na području Krapinsko-zagorske županije u posljednja 24 sata zabilježena su 82 slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Najviše novooboljelih dolazi s područja grada Krapine, njih 18. Po šest ih je iz gradova Pregrade i Zlatara te općina Jesenje i Sveti Križ Začretje. Po četvero novozaraženih dolazi s područja općina Gornja Stubica, Đurmanec, Krapinske Toplice, Lobor i Marija Bistrica, troje ih je iz općine Konjščina, a po dvoje iz grada Oroslavja te općina Hum na Sutli, Radoboj, Desinić i Zlatar Bistrica.

Po jednog novooboljelog broje gradovi Klanjec i Grad Zabok te općine Bedekovčina, Kumrovec, Petrovsko, Stubičke Toplice i Tuhelj.

Od 3 uzorka na koje se čekalo još od 14. listopada dobiven je jedan pozitivan nalaz, dok se uzimanje dva uzorka moralo ponoviti, javljaju iz Stožera.

Od 159 uzoraka uzetih 15. listopada, ukupno je dobiveno 57 negativnih i 86 pozitivnih nalaza, među kojima je pet pozitivnih nalaza od osoba s prebivalištem izvan područja Krapinsko-zagorske županije koji su na uzimanje brisa došli u Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana.

Još uvijek se čekaju rezultati 16 uzoraka od 15. listopada te 195 uzoraka od 16. listopada.

U posljednja 24 sata ozdravile su 24 osobe te je trenutno aktivan 431 slučaj zaraze koronavirusom na području Krapinsko-zagorske županije 431. U samoizolaciji se nalazi 1.659 osoba.

(Hina)