U Krapinsko-zagorskoj županiji 40 novozaraženih

16. listopada 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno U Krapinsko-zagorskoj županiji 40 novozaraženih

Pixabay


U Krapinsko-zagorskoj županiji novih je 40 zaraženih koronavirusom, a načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Anđelko Ferek Jambrek ocijenio je u petak na konferenciji za novinare da je stanje loše.

„S današnjim danom imamo ukupno 373 pozitivna. U srijedu su bile testirane 174 osobe, novih koje smo evidentirali je 60, s time da očekujemo još rezultate od jučer i tu će, po nekakvom prosjeku, biti sigurno 70-ak osoba“, rekao je Ferek Jambrek.

Dodao je kako je trend zadnjih pet dana oko 35 posto pozitivnih od broja testiranih. Trenutno su u Krapinsko-zagorskoj županiji u samoizolaciji 1153 osobe.

Ferek Jambrek je najavio da u sljedećih 14 dana neće izdavati suglasnosti za događanja i okupljanja. Također će se zabraniti izlazak korisnicima domova za starije i nemoćne osobe, a tražit će se i zabrana posjeta, osim u slučaju palijativne bolesti.

Zamjenica Krapinsko-zagorskog župana Jasna Petek izvijestila je da trenutno imaju 27 pozitivnih učenika i pet pozitivnih djelatnika te 290 učenika i 11 djelatnika, odnosno 11 razrednih odjela u samoizolaciji. Dodala je da su u zdravstvenim ustanovama 24 pozitivna djelatnika, a 102 u samoizolaciji.

„Po našim informacijama, pozitivni učenici su se zarazili u obiteljskom krugu, u slobodnom vremenu. Vrlo promptno se reagiralo u tim sustavima i svi kontakti su popisani tako da nemamo nekog većeg širenja“, kaže Petek. (Hina)