U Krapinsko-zagorskoj županiji 183 novooboljelih, sedmero umrlih

4. prosinca 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno U Krapinsko-zagorskoj županiji 183 novooboljelih, sedmero umrlih

Goran Stanzl/PIXSELL


U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su 183 novooboljele osobe, a sedam osoba je umrlo, izvijestio je u petak načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Anđelko Ferek Jambrek.

Najviše novozaraženih, po 18, je s područja grada Krapine i općine Bedekovčina. U istom se razdoblju oporavilo 160 osoba, tako da je trenutno 1576 aktivnih slučajeva, a 1153 osobe su u samoizolaciji.

„Trenutno je u Općoj bolnici Zabok 79 pacijenata, a u bolnici u Stubičkim Toplicama 34 pacijenta. Od njih je 11 pacijenata na respiratoru“, rekao je Ferek Jambrek.

U zdravstvenim ustanovama u Krapinsko-zagorskoj županiji pozitivna su 82 djelatnika, a 73 su u samoizolaciji. U 13 od 28 domova za starije i nemoćne trenutno je pozitivno 55 djelatnika i 148 korisnika.

„Od 23. listopada, od kad smo otvorili odjel u Općoj bolnici Zabok, preminule su 132 osobe, a samo u proteklih sedam dana umrla je 51 osoba“, kazao je Ferek Jambrek.

Ravnateljica županijskog Doma zdravlja Nada Dogan kazala je da na terenu imaju 51 djelatnika zaraženog ili u samoizolaciji, a u Domu zdravlja 27 pozitivnih djelatnika i 31 u samoizolaciji.

Ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice Davor Gredičak rekao je da trenutno imaju 34 lakša i srednje teška covid pacijenta, koji imaju i druge bolesti.

Ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice Željka Žnidarić najavila je da će danas primiti prvih 12 pacijenata na covid odjel.

„Sutra dolazi još pet, a dalje u komunikaciji s Općom bolnicom Zabok dogovaramo prijem. Pacijenti se triažiraju u Zaboku, a zatim se šalju kod njih na odjel ili dolaze k nama u Krapinske Toplice“, kazala je Žnidarić.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar istaknuo je kako je odjel u Krapinskim Toplicama pripremljen u vrlo kratkom vremenu, a pacijenti će imati maksimalnu zdravstvenu skrb.

„Covid odjel je odvojen od ostatka bolnice i siguran je. Dokaz tome je da u bolnici u Stubičkim Toplicama unazad četiri tjedana nitko od zdravstvenih djelatnika nije zaražen“, rekao je Kolar.

U Krapinsko-zagorskoj županiji trenutno je 101 pozitivan učenik.

„Njih 62 su iz 25 osnovnih škola, a 39 iz devet srednjih škola. Što se tiče djelatnika imamo 48 pozitivnih, 41 iz 22 osnovne škole te sedam djelatnika iz šest srednjih škola“, kazao je Kolar.

(Hina)

Facebook Comments