U Krapinsko-zagorskoj županiji sve je spremno za novu školsku godine gdje će u klupe osnovnih škola u ponedjeljak sjesti 9153 učenika, od čega 1006 prvašića.

Kako je istaknuto na konferenciji za novinare u Svetom Križu Začretju u povodu nove školske godine, to je za 143 učenika manje u odnosu na prošlu školsku godinu.

Srednjoškolaca je na području županije 4285, odnosno 13 više u odnosu na prethodnu godinu. Time je ukupan broj učenika osnovnih i srednjih škola u Krapinsko-zagorskoj županiji 13.438.

Sretan povratak u školske klupe i dobrodošlicu onima koji prvi put kreću u školu, zaželio je župan Željko Kolar koji je posebno zahvalio nastavničkom kadru na svemu što su učinili u protekle dvije godine koje su bile obilježene pandemijom koronavirusa.

“Trebalo je puno i znanja i umijeća, a nekada i improvizacije da se uspije održati nastava na visokoj razini. Veseli me činjenica da su odluke koje smo donijeli bile ispravne, iako je u pojedinim trenucima bilo i prijetnji i ucjena, te da smo djecu maksimalno držali u školama. Maturante smo držali cijelo vrijeme na nastavi u školama, a to se vidi na sjajnim rezultatima na maturi”, rekao je Kolar naglasivši kako ga stoga izuzetno veseli što će učenici u novu školsku godinu krenuti bez ikakvih ograničenja.

Kako bi roditeljima olakšali troškove vezane uz školovanje djece Krapinsko-zagorska županija, zajedno s jedinicama lokalne samouprave, sufinancira nabavu radnih bilježnica za sve osnovnoškolce. Za to je u proračunu osigurano 1.550.000 kuna što je za 150.000 kuna više u odnosu na prošlu godinu. I ove godine u škole na području Krapinsko-zagorske županije upisani su učenici raseljeni iz Ukrajine, njih ukupno 18.