U Koprivnicu stižu vodeći znanstvenici iz Hrvatske i svijeta s područja klimatskih promjena

14. listopada 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno U Koprivnicu stižu vodeći znanstvenici iz Hrvatske i svijeta s područja klimatskih promjena


Sveučilište Sjever će u petak na Sveučilišnom centru Koprivnica održavati međunarodnu znanstvenu konferenciju “Hrana i klimatske promjene”. Naime, Svjetski dan hrane obilježava se diljem svijeta svake godine 16. listopada na dan kad je na taj dan 1945. godine u sklopu Ujedinjenih naroda (UN) osnovana Organizacija za prehranu i poljoprivredu.

U povodu obilježavanja tog dana, 15. i 16. listopada 2021. Odjel za prehrambenu tehnologiju Sveučilišta Sjever u suradnji s Institutom Ruđer Bošković organizira konferenciju pod nazivom „Hrana i klimatske promjene“.  Konferencija kontaktno počinje 15. listopada od 10 sati i traje do 16 sati. Zbog epidemioloških mjera ograničen broj sudionika prisustvovati će kontaktno dok će ostali moći sudjelovati na konferenciji online.

Konferencija će se održati na kampusu Sveučilišta Sjever u Koprivnici, a okupit će vodeće znanstvenike iz Hrvatske i inozemstva koji se bave utjecajem klimatskih promjena na sve aspekte proizvodnje, sigurnosti, distribucije i dostupnosti hrane. Na konferenciji je registrirano 120 sudionika iz 15 različitih zemalja koji će kroz 29 usmenih i 41 postersko izlaganje predstaviti svoja istraživanja.