Zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Ana Mušlek danas su prisustvovali 8. Danu za znanost koji je održan u Gimnaziji „Fran Galović“ Koprivnica. Koprivničko-križevačka županija, kao osnivač Gimnazije i pokrovitelj, ovu manifestaciju podržava od samog početka, a čestitku na uspješnoj organizaciji te popularizaciji znanosti i sjajnim rezultatima koje Gimnazija postiže uputio je zamjenik Ljubić.

Prigodnim su se riječima obratili i ravnatelj Vjekoslav Robotić koji je istaknuo kako je inicijatorica projekta profesorica Marina Furkes te je zahvalio Županiji kao osnivaču na kontinuiranoj potpori u svim aktivnostima, zatim gradonačelnik Mišel Jakšić koji je pohvalio uspjehe gimnazije te nastavnik Marko Vargović ispred organizatora manifestacije.

dan znanosti kc (2)

Nakon svečanog otvorenja, zamjenik Ljubić je obišao izlagačke prostore na kojima su održane brojne znanstvene radionice, pokusi i mjerenja, a učenici su s velikim entuzijazmom predstavili teme koje su pripremili.

dan znanosti kc (5)

Dan za znanost naziv je projekta koprivničke Gimnazije koji je pokrenut radi promocije i popularizacije znanosti. Cilj projekta je okupiti što veći broj sudionika svih uzrasta koji će prema vlastitom odabiru interaktivno sudjelovati u nizu aktivnosti s područja matematike, fizike, biologije, kemije, geografije, elektrotehnike, robotike i psihologije. Realizaciju projekta omogućuju znanstvenici i znanstvene ustanove s kojima koprivnička Gimnazija već godinama surađuje.

dan znanosti kc (4)

dan znanosti kc (1)

dan znanosti kc (6)

dan znanosti kc (7)