U prostorima Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije jučer je održana svečanost dodjele nacionalnih nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“  koju je organizirala Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ uz podršku Osječko-baranjske županije te Turističke zajednice OBŽ.

I ove godine u Koprivničko-križevačku županiju su stigle tri vrijedne nagrade i to: ZLATNA POVELJA u kategoriji „MODERNA (RURALNA) DOMAĆINSTVA“ koju je osvojila KUĆA ZA ODMOR JAPIN BREG; BRONČANA POVELJA u kategoriji „MODERNA (RURALNA) DOMAĆINSTVA“ koju je dobila HOLIDAY HOUSE VED, dok je POSEBNO PRIZNANJE u kategoriji „PROJEKTI/NOSITELJI ZAŠTIĆENIH I MARKETINŠKIH OZNAKA“ osvojio OPG MARIJAN HRŽENJAK.

Podršku nagrađenima na svečanosti su pružili župan Darko Koren i pomoćnica direktora TZ Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev te direktor TZ Grada Đurđevca Mario Fuček.

Župan Koren nagrađenima je čestitao na prestižnim priznanjima kojima je potvrđeno da Koprivničko-križevačka županija sve više koristi svoje turističke potencijale što pokazuje i povećanje broja dolazaka i noćenja na našem području. Uz zahvalu na svemu što čine u promociji županijskog turizma, dodao je kako će Županija zajedno sa TZ KKŽ i dalje biti snažna podrška u poticanju i razvoju kontinentalnog turizma kroz potpore i programe koje se provode već dugi niz godina.

Prigodnim riječima uzvanicima su se obratili i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić, predsjednica Hrvatske udruge za ruralni razvoj “Klub članova Selo” Dijana Katica, državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova Domagoj Mikulić i državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tonči Glavina.

Šampionsku titulu “Veliki zlatni suncokret” dobili su, u kategoriji “Ruralno-turistički projekti” Centar za posjetitelje Dvorac Janković iz Suhopolja, u kategoriji vinskog turizma Vinarija “Bokšinac” iz Novalje, te u kategoriji “Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru” Javna ustanova Nacionalni park Mljet.

Dodajmo kako je dodijeljeno više od 80 nagrada u osam kategorija, za koje je kandidirano 197 projekata iz Hrvatske, BiH te Srbije, a još 10 kandidata prijavilo se za posebnu nagradu “Eduard Kušen”.

suncokret kckž (1) suncokret kckž (2) suncokret kckž (3) suncokret kckž (4) suncokret kckž (5) suncokret kckž (7) suncokret kckž (8) suncokret kckž (9)