U Koprivničko-križevačkoj županiji potvrđeno šest novih slučajeva zaraze koronavirusom

18. listopada 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno U Koprivničko-križevačkoj županiji potvrđeno šest novih slučajeva zaraze koronavirusom

Ivica Galović/PIXSELL


Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus na područjuKoprivničko-križevačke županije u općoj populaciji potvrđeno šest novih slučaja bolesti COVID-19.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 72 slučaja oboljenja, četiri osobe su oporavljene od bolesti COVID-19, a na bolničkom liječenju je ukupno 28 osoba.

Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 319 slučajeva bolesti COVID-19, a u samoizolaciji se trenutno nalazi 169 osoba.

Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te se pridržavaju odredbi Odluke o ograničavanju društvenih okupljanja , Odluke o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski te Odluke o izmjenama Odluke o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.