Župan Darko Koren potpisao sporazum o suradnji na osiguranju i provedbi specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u Križevcima i Đurđevcu

21. siječnja 2020. Autor: prigorski.hr Vijesti Župan Darko Koren potpisao sporazum o suradnji na osiguranju i provedbi specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u Križevcima i Đurđevcu


Darko Koren, koprivničko-križevački župan u prostorijama Županjske uprave u utorak je potpisao Sporazum o suradnji na osiguranju i provedbi specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u Križevcima i Đurđevcu.

Sporazum je potpisao s Matom Devčićem ravnateljem Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek, Draženkom Vadlom, ravnateljiicom Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Željkom Fruk, zamjenicom ravnateljice Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije.

Župan je istaknuo kako potpisivanje sporazuma pokazuje usmjerenje županije prema pokrivanju svih potrebnih aktivnosti u zdravstvenom sustavu Koprivničko-križevačke županije.

– Specijalističko-konzilijarna zdravstvena zaštita jedan je od značajnijih. Vrlo često naglašavamo kako je ona je da alat kojim nastojimo utjecati na potrebe pacijenata. Činimo to tako da osiguravamo preglede specijalista u našim ispostavama u Križevcima i Đurđevcu. Specijalističko konzilijarna mjera provodi se već šest godina – istaknuo je.

Naglasio je kako je u početku bilo tri ambulante te se taj broj popeo na sedam, a sve prema potrebama stanovnika. Dodao je kako se prošle se godine taj broj smanjio na šest, zbog odlaska urologa.

– U 2019. godini kroz šest ambulanti obavljeno je gotovo 4000 specijalističkih pregleda. Dok je tijekom šest godina kako se provodi ova mjera obavljeno preko 23.000 specijalističkih pregleda. Ovo je veliki broj, posebno kada se uzme u obzir da nije bilo ovog programa da bi svi ti ljudi došli u koprivničku bolnicu – zaključio je župan.

Mato Devčić, ravnatelj OB Dr. Tomislav Bardek Koprivnica istaknuo je kako sa zadovoljstvom može kazati kako se ovaj program koji traje već godinama nastavlja i dalje.

– Ovaj program odraz je prije svega brige Koprivničko-križevačke županije za zdravlje njezinih stanovnika. Zahvaljujem kolegama specijalistima koji ulažu napor da u Križevce i Đurđevac kroz tjedan odlaze i pružaju specijalističku zdravstvenu skrb. O vrijednosti ovoga projekta uvjeren sam kako najbolje mogu posvjedočiti sami pacijenti – istaknuo je Devčić.

Draženka Vadla, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije istaknula je pohvalu i zadovoljstvo provedbom ovoga, ali i svih ostalih programa koji se provode.

– Svi se trudimo da ljudski potencijal, koji nam je najvrjedniji uspijemo i zadržati. Ovaj program koji se provodi dugi niz godina, smatram da je hvale vrijedan. Njime se približavamo našim pacijentima, a to je ono što i naša ustanova od samoga početka i prakticira – dodala je Vadla.

Željka Fruk, zamjenica ravnateljice Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije kratko je poručila kako Dom zdravlja koji osigurava prostore i opremu podržava ovaj projekt.

– Ovaj projekt jako puno znači ljudima koji žive u Križevcima i Đurđevcu te smatram da bi se on trebao nastaviti i u narednim godinama – zaključila je.