U koprivničke osnovne škole stigla vrijedna oprema za rad s darovitim učenicima

17. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno U koprivničke osnovne škole stigla vrijedna oprema za rad s darovitim učenicima


U sklopu projekta „Knowledge Well“ nabavljeni su edukacijski materijali potrebni za rad s izvrsnim učenicima.

Naime, zahvaljujući projektu u osnovnim školama kojima je Grad osnivač uspostavit će se adekvatno opremljeni centri izvrsnosti i to iz područja prirodnih, društvenih i tehničkih znanosti.

Ovime se stvaraju uvjeti za provedbu kvalitetnih obrazovnih programa koji uvelike nadilaze zakonski propisane osnovnoškolske obrazovne standarde.

braca_radic

Gradonačelnik Mišel Jakšić obišao je u utorak Osnovnu školu Antun Nemčić Gostovinski koja će postati centar izvrsnosti iz područja prirodnih znanosti odnosno biologije i kemije.

Škola je zahvaljujući projektu bogatija za opremu za provođenje nastave iz biologije i to mikroskope, hranjive podloge za uzgoj bakterija, pokrovna stakla, predmetna stakla, Petrijeve zdjelice, histološke iglice i slično.

Za potrebu provođenja nastave iz kemije također su nabavljeni mikroskopi, džepne vage, epruvete različitih dimenzija, menzure, termometar, Erlenmeyerove tikvice, alkohol etanol, benzin, petroleter, aceton, Lugolova otopina, zaštitne pregače i naočale, štipaljke i slično.

Knowledge Well je jedan od niza projekata koji se u našoj školi provode. Zahvalna sam što je Grad i ovog puta mislio na nas tako što su nas uključili i dali nam mogućnost da sami odaberemo područje izvrsnosti koje želimo razvijati. S obzirom na projekt botaničkog vrta koji realiziramo logično je bilo da to budu biologija i kemija – istaknula je ravnateljica Gordana Gazdić-Buhanec te napomenula kako će sada zahvaljujući projekti imati mogućnost suvremenom opremom raditi s darovitim učenicima.

Materijali će se koristiti tijekom izrade programa za rad s izvrsnim učenicima, provedbe radionica za izvrsne učenike te prekograničnih kampova i natjecanja za izvrsne učenike.

U Osnovnu školu Đuro Ester koja će biti centar izvrsnosti iz područja tehničkih zanositi za provedbu IT-a dostavljeni su laptop, osobno računalo, 10 slušalica, 10 bežičnih miševa, zvučnici, fotoaparat i tripod za isti, terenski snimač zvuka, analogni sintesajzer i vokoder te držači studijske pozadine za potrebe snimanja video uradaka.

projekt_Knowledge_Well_dostava_opreme_02

Za područje matematike nabavljena je stručna literatura za rad s izvrsnim učenicima u području matematike, komplet pametnih kocki, razni drveni geometrijski oblici te set prozirnih geoploča s kvadratnim poretkom.

Osnovna škola Braća Radić postat će centar izvrsnosti iz područja društvenih znanosti. Za potrebe provedbe programa iz geografije nabavljeni su laptop; tri 3D modela sunčevog sustava, modularnih čimbenika i hidrološkog toka; tri zbirke karata Europe; tri geografska atlasa; devet signalnih kompleta za preživljavanje; 10 kompasa; dva teleskopa; tri dalekozora; tri kalkulatora; nožići za linorez; gips za modeliranje; set Lego kocki; blokovi za crtanje; nastavni listići i zbirke za samovrednovanje geografskih vještina; geometrijski setovi i šestari i drugo.

Za provedbu programa povijesti nabavljena je različita oprema potrebna za provođenje istraživanja i zadataka i to četiri stručne literature za rad s izvrsnim učenicima; fotoaparat; bojice; flomasteri; plastelin; set Lego kocki i drugo.

Ukupna vrijednost nabavljene opreme je 98.000 kuna.

Grad Koprivnica vodeći je partner u projektu „Knowledge Well“, koji se provodi s projektnim partnerima, Gradom Hevizom i Osnovnom školom Mihály Sztárai iz Pečuha. Projekt je vrijedan gotovo 1,78 milijuna kuna od čega se na Grad Koprivnicu kao glavnog korisnika odnosi 712 tisuća kuna.

Facebook Comments