U Koprivnici puštena u pogon nova punionica za električni gradski autobus

12. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno U Koprivnici puštena u pogon nova punionica za električni gradski autobus


U sklopu projekta Low Carb u Koprivnici je izgrađena stanica za punjenje električkih autobusa „Busko“  te su nadograđeni kapaciteti gradskog sustava javnih bicikala „Bicko“.

Vrijednost projekta je 350.000 kuna.

Stanica je izgrađena na prostoru kampusa, a u sklopu nje postavljena su dva punjača za električne autobuse te pet novih prihvatnih mjesta za električne bicikle. Posebnost ovog sustava je korištenje energije koja se proizvodi iz fotonaponskih panela koji se nalaze na krovu nadstrešnice.

Ksenija Ostriž, zamjenica koprivničkog gradonačelnika te Nebojša Kalanj, voditelj projekta i Goran Međurečan, član uprave Komunalca predstavili su razvoj sustava javnog prijevoza električnim busevima te pustili u rad punionicu.

ostriž

– Nadam se da će u sljedećem financijskom razdoblju i s nacionalnim programima poduzetnici i građani dobiti podlogu kojom će moći puno povoljnije kupovati aute koji su ekološki, odnosno prijevozna sredstva koja su ekološki prihvatljivija za naš grad – kazala je Ostriž.

busko bicko (3) busko bicko (2) kalanj busko bicko (6)

Facebook Comments