U sklopu kampanje ÔÇ×Misli na druge, cijepi seÔÇť danas je u dvorani Srednje ┼íkole Koprivnica organiziran najve─çi punkt dosad na kojemu je cjepivom AstraZeneca cijepljeno 1.320 gra─Ĺana Koprivnice i okolice. Akciju cijepljenja podr┼żali su zamjenik ┼żupana i na─Źelnik Sto┼żera civilne za┼ítite Koprivni─Źko-kri┼żeva─Źke ┼żupanije Ratimir Ljubi─ç te ravnateljica ┼żupanijskog Zavoda za javno zdravstvo Dra┼żenka Vadla.

Kao ┼íto je naglasio na─Źelnik Ljubi─ç, organizacija ovako velikog punkta iznimno je slo┼żen i zahtjevan posao, koji je ┼żupanijski Sto┼żer uspje┼íno proveo u suradnji sa ┼żupanijskim Zavodom za javno zdravstvo, ┼żupanijskim Zavodom za hitnu medicinu, lije─Źnicima obiteljske medicine, djelatnicima ┼żurnih slu┼żbi te Gradom Koprivnicom. Koprivni─Źko-kri┼żeva─Źka ┼żupanija me─Ĺu prvima je u dr┼żavi krenula s organizacijom masovnih cijepljenja po punktovima, a sve dosada┼ínje aktivnosti provedene su na najvi┼íoj mogu─çoj razini, za ┼íto je Sto┼żer primio i brojne pohvale na┼íih sugra─Ĺana.

ÔÇ×Organizacija ovakvog punkta je vrlo zahtjevna i trajala je desetak dana kako bi sve proteklo u najboljem redu. Uklju─Źeno je preko 30 ljudi, svi obavljaju svoj posao na najbolji na─Źin i na┼íi sugra─Ĺani prolaze proceduru cijepljenja bez stresa i najva┼żnije, bez dugotrajnog ─Źekanja. Zahvaljujem svim sudionicima koji su sudjelovali u organizaciji te zdravstvenim djelatnicima koji su pripremili na┼íe sugra─Ĺane da do─Ĺu na cijepljenje u to─Źnom terminu ÔÇť, kazao je na─Źelnik Ljubi─ç.

Cijepljenje - punkt Koprivnica (13)

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivni─Źko-kri┼żeva─Źke ┼żupanije Dra┼żenka Vadla dodala je kako je dana┼ínji punkt u Koprivnici najve─çi i najzahtjevniji dosad, no zahvaljuju─çi dobroj pripremi sve se odvijalo vrlo brzo i bez pote┼íko─ça.

ÔÇ×Zahvaljujem svima koji sudjeluju u organizaciji, rije─Ź je o vrlo opse┼żnom poslu, no dobro smo uigrani i nema ─Źekanja bez obzira na ovolik broj ljudi. Me─Ĺu prvima smo u dr┼żavi krenuli s organizacijom masovnog procjepljivanja i nastavit ─çemo s ovakvom praksom. Ovo je svakako najbolji na─Źin, posebno u dijelu pozivanja i odre─Ĺivanja prioritetnih skupina za ┼íto su zadu┼żeni lije─Źnici obiteljske medicine koji najbolje poznaju svoje pacijente. Hvala i na┼íim sugra─Ĺanima koji su se odazvali, o─Źito je da ponovno vlada velik interes za cijepljenje. Svi koji dolaze na punkt informirani su da cijepimo AstraZenecom i nitko vi┼íe ne pita kojim ─çe se cjepivom cijepiti ve─ç samo razmi┼íljaju da je nu┼żno da se cijepe protiv bolesti COVID-19 i to je najva┼żnijeÔÇť, istaknula je ravnateljica Vadla te napomenula kako je na podru─Źju ┼żupanije oko 9000 osoba procijepljeno prvom dozom dok je drugu dozu cjepiva primilo 2800 osoba.

vadla

U tijeku su pripreme za nastavak cijepljenja op─çe populacije u gradovima i op─çinama, a daljnja organizacija po punktovima ovisit ─çe o dinamici zaprimanja cjepiva. Na─Źelnik Ljubi─ç zavr┼íno je kazao kako ─çe se sukladno koli─Źinama cjepiva te daljnjem procjepljivanju prioritetnih skupina razmotriti i procjepljivanja prosvjetnih djelatnika te djelatnika u velikim poslovnim subjektima.

Cijepljenje - punkt Koprivnica (5)

┼Żupanijski Sto┼żer poziva gra─Ĺane da se nastave prijavljivati kod svojih lije─Źnika obiteljske medicine za cijepljenje koje je naju─Źinkovitiji na─Źin borbe protiv koronavirusa te zahvaljuje svim zdravstvenim djelatnicima na po┼żrtvovnosti i trudu koji ula┼żu u o─Źuvanje zdravlja. Gra─Ĺani se pozivaju da i dalje budu odgovorni te da se pridr┼żavaju svih preporu─Źenih mjera kako bi se odr┼żala stabilna epidemiolo┼íka situacija na podru─Źju ┼żupanije.

Cijepljenje - punkt Koprivnica (9) Cijepljenje - punkt Koprivnica (3) Cijepljenje - punkt Koprivnica (13) Cijepljenje - punkt Koprivnica (1) Cijepljenje - punkt Koprivnica (15) Cijepljenje - punkt Koprivnica (18) Cijepljenje - punkt Koprivnica (2)