Braniteljsku tribinu, u sklopu projekta županijske Podružnice “Promicanje vrijednosti i istine o Domovinskom ratu u Koprivničko-križevačkoj županiji” organizirala je u subotu Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Općine Kalinovac u Društvenom domu u Kalinovcu.

Tribina je bila podijeljena u tri dijela:
1. Prezentacija iz projekta podružnice „PVIDR KC-KŽŽ“
2. Prezentacija teme „Kalinovac u Domovinskom ratu“
3. Premijera ratnog dokumentarnog filma o stradanju Lovašana „KRVAVA BERBA GROŽĐA“

Voditelj tribine bio je umirovljeni brigadir Mirko Marijan, član UDVDR ogranak Kalinovac, a u glazbenom dijelu nastupio je pjevački zbor KU Tomislav Franjić Kalinovac. Tribini su nazočili i predstavnici Općine Lovas – načelnica Tanja Cibra i ratni načelnik Općine Lovas u progonstvu Željko Cibra.

Zahvalivši gostima iz Lovasa na dolasku i sudjelovanju na braniteljskoj tribini u Kalinovcu, načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota istaknuo je veliku povezanost i ratno prijateljstvo Podravine s istočnom Slavonijom te zajedničke bojišnice na kojima su se susretali Podravci i Slavonci. Načelnik Sobota podsjetio je kako je i kao zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije prije 10-ak godina sudjelovao u pokretanju ovog sveobuhvatnog projekta županijske Podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, kojim se, uz predavanje po školama, sada provode i druge aktivnosti, poput ovakve javne tribine s temama Domovinskoga rata diljem Koprivničko-križevačke županije.

Rad i aktivnosti UDVDR ogranka Općine Kalinovac također je pohvalio načelnik Sobota te istaknuo kako je ogranak do sada organizirao i proveo brojne i prepoznatljive braniteljske programe i projekte, uz potporu Općine Kalinovac.

Braniteljska_Tribina_Kalinovac_8 Braniteljska_Tribina_Kalinovac_7 Braniteljska_Tribina_Kalinovac_6 Braniteljska_Tribina_Kalinovac_5 Braniteljska_Tribina_Kalinovac_4 Braniteljska_Tribina_Kalinovac_3 Braniteljska_Tribina_Kalinovac_1 Braniteljska Tribina Kalinovac naslovna