U Kalinovcu održan koncert u spomen na kalnovečkog neimara Tomislava Franjića

4. siječnja 2022. Autor: prigorski.hr Kultura & Turizam U Kalinovcu održan koncert u spomen na kalnovečkog neimara Tomislava Franjića


U Društvenom domu u Kalinovcu u organizaciji Kulturne udruge Tomislav Franjić, 2. siječnja 2022. održan je koncert u spomen na kalnovečkog neimara Tomislava Franjića.

Tom prigodom premijerno je prikazan film Kalnovečki razgovori u izvedbi najmlađih članova udruge te je predstavljena brošura o profesoru Petru Grgcu.

kalinovac (2)

– Kroz njihova jasna i živa sjećanja oživjeli smo Kalinovac kakav je bio u vrijeme naših predaka. Vraćanje u prošlost pomogle su i izložene slike starog Kalinovca koje su nastale u projektu Negda nam je bilo lepše. Đuro Zidar se predstavio sa svojom pjesmom u izvedbi Martina Miklića. Tijekom cijele večeri mogli smo uživati u prekrasnim pjesmama u izvedbi tamburaša i zbora udruge – poručili su organizatori.

Toplim i emotivnim riječima okupljenima se obratio predsjednik udruge Hrvoje Mlakar. Čestitke povodom nove godine uputio je saborski zastupnik i ujedno načelnik Općine Kalinovac, Darko Sobota.

Zahvale su upućene i ravnateljici OŠ Ivan Lacković Croata, Mirjani Bazijanec, direktoru Turističke zajednice područja „Dravski peski„, Alenu Jančiju, tajniku Apostolske nuncijature u Južoafričkoj Republici, monsinjoru Dariju Paviši, tajniku Apostolske nuncijature u Berlinu, monsinjoru Jan Maria Chun Yean Choong te našem župniku Ivici Gladoiću što su nas svojim prisustvom podržali i dali nam poticaj za daljnji rad.